Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:09, miercuri, 24 decembrie, 2014

Gimnaziul „Gheorghe Malarciuc” din or. Vatra a dat startul sărbătorilor de iarnă prin recitalul „Vremea Colindelor”

10866696_350462991800418_999696091_n

La invitația Preotului Grigore Costin, metodist responsabil de predarea Religiei în  protopopiatul sectorului III Chișinău, profesor de Religie în gimnaziul din Vatra, pe data de 18 decembrie în incinta  Gimnaziului  „Gheorghe Malarciuc” s-au adunat mai multe cete de colindători din școlile sectorului Buiucani, Chișinău.

Oaspeții au fost întâmpinați la intrarea în școală de elevi în costume naționale și conduși în cabinetul de religie unde Părintele Grigore le vorbea despre activitățile desfășurate împreună cu elevii din Vatra și despre planurile de viitor.

În Casa Mare a Gimnaziului a evoluat mai întâi gazda – elevii clasei a IV-a au venit cu colindul „Colindăm iarna”, iar ansamblul de fete, condus de dna Stela Munteanu și Părintele Grigore, au interpretat un buchet de colinde mai puțin cunoscute pe la noi.

Apoi au urcat în scenă colectivele de colindători de la Școala-Grădiniță „Ilie Fulga” din Stăuceni, conduși de profesorul de religie, dl Iulian Botnaru și conducătorul muzical dna Elena Burlacu; Ceata de colindători de la Liceul Teoretic „Mihai Mariiciuc”, conducător dna Valeria Ioniță; Colindătorii de la Școala Primară nr. 91„Antonin Ursu”, însoțiți de dna Ina Bouroșu, director adjunct și de dna Angela Puiu, învățător.

Părintele Grigore a împărțit daruri și Diplome de participare la minifestivalul colindelor tuturor colectivelor și și-a exprimat speranța că la anul viitor vor fi mai mulți participanți și această inițiativă se va transforma într-un adevărat Festival al Colindelor.

De asemenea, Părintele a adus mulțumiri administrației Gimnaziului – dnei Lilia Bolohan, director adjunct și dnei Iulea Friptu, șef de gospodărie pentru efortul depus ca oaspeții să simtă dragostea și grija gazdei.

Aducem sincere mulțumiri organizatorilor și participanților. Este binevenită inițiativa Gimnaziului „Gheorghe Malarciuc”, deoarece este o modalitate de a împărtăși bucuria Nașterii Domnului, acesta fiind prin excelență evenimentul din ortodoxie care aduce cea mai mare bucurie atât copiilor, cât și adulților.

Nașterea Domnului, mai mult decât orice sărbătoare este sărbătoarea iubirii: „Așa de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a trimis pe Fiul Său în lume” ca să se nască și pe noi să ne  izbăvească de păcat și cine va crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Nașterea Domnului ne învață dragostea frățească, dragostea după modelul Domnului, care a trimis în lume pe Fiul, fără a se gândi numai la sine, ci a deschis infinita Sa dragoste către oameni. Nașterea Domnului ne învață smerenia, după modelul lui Iisus Hristos, Care, Dumnezeu fiind după fire, nu a ezitat să se facă om,  venind pe pământ ca să-i ridice pe toți împreună cu El în Împărăția lui Dumnezeu. Astfel, La Nașterea Domnului trăim bucuria dublă: în primul rând, pentru că vine în lume Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, iar în al doilea rând, că avem ocazia să ne manifestăm din plin dragostea față de semenii noștri, după modelul dat nouă de Dumnezeu, care face cel mai mare dar oamenilor – pe Pruncul Mântuitor.

De aceea, cu ocazia acestei minunate sărbători, să fim primii care dăruim. Darurile ne permit să ne împărtășim dragostea, iar starea de bucurie să fie înmulțită, să nu rămână doar pentru tine, ci să se răspândească pentru a-i face și pe alții să se bucure.

Colindul, de asemenea, este un dar de împărtășire a bucuriei Nașterii Mântuitorului, iar cei ce colindă se aseamănă îngerilor. Să aducem deci această bucurie în cât mai multe case.

Angela Levința, Mitropolia Moldovei