Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:11, miercuri, 17 aprilie, 2013

Fraternitate inter-ortodoxă întru cinstirea Sfinţilor

Un grup de profesori şi studenţi ai Academiei Teologice de la Sankt Petersburg, în frunte cu Rectorul acestei instituţii, episcopul Ambrozie Peterhoff, a fost primit de către Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.

Grupul face un pelerinaj la locurile sfinte din Asia Mică. Patriarhul ecumenic a evocat vizita sa de acum trei ani de la Sankt Petersburg şi a mulţumit profesorilor că au venit să viziteze „Regina oraşelor”, Constantinopolul.

Ierarhul a evocat relaţiile frăţeşti dintre cele două Biserici Ortodoxe surori şi schimbul de studenţi dintre acestea. El a evocat Biserica Rusiei care a trăit Pătimirile Crucii într-o manieră cumplită, dăruind cerului sute de mii de martiri şi mărturisitori în timpul stalinismului, care acum se roagă pentru lume.  El a amintit şi de vremurile grele prin care trece Patriarhia Ecumenică şi de limitările la care este supusă de către autorităţile turce.

Profesorii de teologie care sunt şi preoţi au primit binecuvântarea patriarhului de a sluji Sfânta Liturghie în Bisericile ortodoxe pe unde vor merge.

Grupul va vizita şi se va sluji Sfânta Liturghie în Capadocia, Mira Lichiei (tronul arhiepiscopal al Sfântului Ierarh Nicolae), Vlaherne şi Biserica Sfântul Ioan Teologul din Efes.

www.doxologia.ro