Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:05, sâmbătă, 11 aprilie, 2015

Focul Haric a ajuns în Republica Moldova!

Cu Binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru al treisprezecelea an la rând, Focul Haric de la Ierusalim a ajuns în țara noastră.

În seara zilei, delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir, care a mers la Ierusalim pentru a lua Lumină, a fost întâmpinată cu deosebită bucurie de către Arhierei,  Președintele Republicii Moldova, Domnul Nicolae Timofti, Președintele Parlamentului, Domnul Andrian Candu, Alteţele Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, înalți demnitari și sute de credincioși.

Ajungând în scuarul Catedralei Mitropolitane, Întâistătătorul s-a adresat către popor, vestind tuturor că şi în acest an Mântuitorul s-a milostivit de turma Sa, trimițând din cer semnul minunat al dragostei Sale pentru creștinii drept-măritori.

În continuare, Vlădica Vladimir a adresat sincere mulţumiri celor care l-au însoţit în acest pelerinaj, în special Domnului  Vlad Filat, care și-a asmuat responsabilitatea financiară pentru realizarea acestui important eveniment, precum şi tuturor oamenilor de bună credinţă, datorită cărora credincioşii din Republica Moldova pot lua pe la casele lor Focul Haric din Biserica Învierii de la Ierusalim.

Mai apoi au fost împărțite făclii tuturor slujitorilor, care au dus Lumina dătătoare de Viață în sfintele lăcașe ale Moldovei.

La procesiunea de la Ierusalim a  fost prezent și Domnul Vladimir Voronin, primul Președinte care a făcut posibilă aducerea Focului Haric în țara noastră.