Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 3 decembrie, 2014

Finlanda devine ultima ţară scandinava care legalizează căsătoria gay

Parlamentul Finlandei a trecut, vineri, un proiect de lege, de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex, în țară, devenind ultima țară din Scandinavia și cea de-a 12-a din Europa, care legalizeazaă căsătoriile între homosexuali, conform unui raport al publicaţiei Sputnik, citând Reuters.

105 membri ai Parlamentului au votat în favoarea proiectului, 92 votând împotrivă. Înainte ca legea să treacă, cuplurile gay finlandeze se bucurau de un set aparte de drepturi la parteneriat, care nu includeau dreptul de a adopta copii sau de a împărtăși acelaşi nume, a explicat The Guardian.

„Finlanda ar trebui să se străduiască să devină o societate în care să nu existe discriminare, iar drepturile omului să fie respectate și doi adulți să se poată căsători, indiferent de orientarea lor sexuală”, a declarat Primul-Ministru – de centru-dreapta – al ţării, Alexander Stubb, înainte de vot.

Arhiepiscopul Kari Mäkinen, al Bisericii Evanghelice Luterane, a sprijinit proiectul.

Oponenții proiectului de lege s-au axat, în principal, pe problema drepturilor de adopție a copilului, menționând că copiii ar trebui să aibă dreptul la un tată și la o mamă, în sprijinul unei dezvoltări sociale sănătoase.

Mii de susținători ai proiectului de lege s-au adunat în Helsinki, pentru a sărbători rezultatul.

www.lonews.ro