Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:13, sâmbătă, 28 iulie, 2012

Festivități prilejuite de praznicul Sf. Cneaz Vladimir la Kiev

ÎPS Mitropolit Vladimir, împreună cu un grup de clerici din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a participat la festivitățile de la Kiev, prilejuite de praznicul Sf. Cneaz Vladimir Întocmai cu Apostolii.

Cu această ocazie, Vlădica Vladimir a adresat felicitări din numele său și a întregului cler și popor binecredincios din țara noastră Preafericitului Mitropolit Vladimir al Kievului și al Întregii Ucraine, urându-i să stea și în continuare cu vrednicie la cârma Bisericii Ortodoxe din Ucraina și a turmei dreptmăritoare din această țară.

La rândul său, Înalt Prea Sfinția Sa a primit felicitări și urări de bine din partea arhiereilor Bisericii Ortodoxe Ruse prezenți la eveniment, precum și din partea Preafericitului Patriarh Kiril care a oficiat serviciul divin festiv și care s-a rugat împreună cu confrații slujitori atât pentru omagiați, precum și pentru întreg poporul mărturisitor de Hristos.

Menționăm că Mitropolitul Vladimir se află la Kiev în contextul desfășurării lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, precum și a ceremoniilor religioase dedicare Sf. Cneaz Vladimir, Încreștinătorul Rusiei.