Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 26 decembrie, 2013

Festivalul cultural-duhovnicesc „Colindăm colindăm iarna” – la cea de a VI-a ediție

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, la inițiativa Protopopiatului de Strășeni, a Școlii de Arte, a Doamnei Doina Munteanu şi a Domnişoarei Doina Sârbu, la Strășeni s-a desfășurat cea de a VI-a ediție a festivalului „Colindăm colindăm iarna”. La frumosul  eveniment au participat mai multe ansambluri de copii și adolescenți care au prezentat numerosului public un program variat și foarte bine pregătit.

Juriul care a apreciat prestațiile participanților a fost compus din: Prot. Mitr. Victor Mihalachi, Protopop de Strășeni, Pr. Petru Eșanu, cleric al bisericii „Cuv. Parascheva”, Domnul Mihai Bobeico, Directorul Școlii de Arte din Strășeni, Doamna Rodica Buhnă, interpreta formației „Mugurel”.

Echipa de jurizare a împărțit tuturor participanților daruri alese pentru prestațiile de excepție, după care Părintele Blagocin a venit cu un cuvânt de felicitare către toți cei prezenți cu ocazia sfintelor sărbători de iarnă care se apropie, declarând că poporul nostru are cel mai frumos și mai variat evantai de colinde, interpretate atât de sincer și de deosebit de junii participanți la concurs,  care au reușit să transpună în sală atmosfera deosebită a Crăciunului și au adus publicului momente de neuitat.

Menționăm că din an în an, festivalul de colinde din Propopiatul de Strășeni ia o amploare tot mai mare, devenind parte componentă a suitei de evenimente cultural-spirituale dedicate luminatului praznic al Nașteri Mântuitorului Hristos.