Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 18 aprilie, 2015

Festivalul cântecului pascal „Lumina Învierii” din raionul Râșcani, la cea de a VI-a ediție

65306_1429017195857_0

În cea de a treia zi a Sfintelor Paști, în incinta Școlii de muzică din or. Râșcani, a avut loc cea de-a VI-a ediție a festivalului cântecului pascal „Lumina Învierii”. Moderatorul evenimentului a fost Felicia Bojii, specialist principal în cadrul Secției Cultură a Consiliului Raional. Cuvânt de salut a fost oferit doamnei Galina Zamurdac, Vicepreședintele raionului Rîșcani, Emiliei Garbuz, șefa Secției Cultură, dar și Prot. Mitr. Veaceslav Ungureanu, Protopop de Râșcani.

Evenimentul a fost deschis de corul de preoți din cadrul Blagociniei, asistat de dirijorul Pr. Alexei Scutaru, paroh al bisericii din s. Aluniș. În continuare publicul a mai admirat frumoase melodii cu tematică pascală, interpretate de colective și interpreți din localitățile raionului Râșcani.

La final, Doamna Emilia Garbuz a urat tuturor ca lumina Învierii să vină în casa tuturor celor ce-L slăvesc pe Domnul nostru Iisus Hristos.

La rândul său, Precucernicul Părinte Protopop Veaceslav Ungureanu, a ținut să felicite pe toți cei prezenți cu marele praznic alSfintelor Paști, iar pe lângă aceasta, a adresat alese cuvinte tuturor femeilor, mamelor, bunicilor și surorilor cu ocazia apropierii zilei Femeilor Mironosițe, care este prăznuită a treia duminică după Paști. În continuare, Prot. Mitr. Veaceslav a îndemnat toată lumea să celebreze cu lare aminte această zi în care se cinstește modelul femeii creștine, purtătoare de virtuți.