Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 19 mai, 2015

Familia tradițională – cel dintâi așezământ dumnezeiesc creat de Dumnezeu pentru oameni

SAM_5954

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în protopopiatul Drochia s-a desfășurat Ziua Internațională a Familiei.

Masa rotundă a avut loc în incinta centrului social ”Călăuza” din or. Drochia, la care au participat preoți, medici, psihologi și asistenți sociali.

În cadrul întâlnirii au fost abordate problemele cu care se confruntă familiile cu mulți copii din circumscripție, precum și greutățile cu care se confruntă familiile nou întemeiate.

Părintele Protopop Pavel Vuluță a venit cu un cuvânt de învățătură la tema: „Ce este Familia după învățătura Bisericii Ortodoxe. Familia tradițională – cel dintâi așezământ dumnezeiesc creat de Dumnezeu pentru oameni.”

Dupa seminar preoții sau adunat în Catedrala ”Adormirii Maicii Domnului” unde sa desfășurat adunarea ordinară a protopopiatului, la care sau discutat mai multe întrebări de plan religios, cultural și disciplinar.

Părintele Protopop a adus la cunoștința preoților îndemnul Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir pentru participarea clerului și a poporului la Marșul Familiei întru susținerea Familiei tradiționale așa cum o știm din moși strămoși, tata, mamă și copii.

A consemnat Prot. Gheorghe Cojocari,

responsabil de biroul de presă a Protopopiatului Drochia