Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:49, duminică, 15 septembrie, 2013

Expoziție de fotografie Ortodoxă la Biblioteca Națională din Chișinău

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, astăzi la Biblioteca Națională din Chișinău a fost deschisă expoziția fotografică „Culorile Ortodoxiei Polonia”, în cadrul căreia sunt prezentate lucrările a 57 de fotografi, amatori și profesioniști, care surprind viața și activitatea slujitorilor și credincioșilor ortodocși polonezi.

Evenimentul organizat de Departamentul Mitropolitan Relații Culturale în persoana Prot. Mitr. Nicolae Ciobanu și site-ul Orthpoto.net, s-a bucurat de sprijinul ÎPS Sava, Mitropolitul Varșoviei și a toată Polonia, a Președintelui Polonez, Bronisław Komorowski și a Ambasadei Poloniei în Republica Moldova.

În cuvântul său inaugural, Vlădica Vladimir a mulțumit oaspeților polonezi pentru bunăvoința de a împărtăși cu confrații din Moldova aceste crâmpeie vii de credință, manifestându-și speranța că expoziția dată este un pas hotărât de întărire a legăturilor între Bisericile Ortodoxe din Polonia și Moldova.

Admirând lucrările expuse, Înalt Prea Sfinția Sa a dat o apreciere deosebită fotografiilor, observând dragostea sufletească cu care au fost realizate.

La rândul său, Excelența Sa, Domnul Artur Michalski, Ambasador al Poloniei în Republica Moldova, a menționat că „Culorile Ortodoxiei Polonia”, reprezintă o mărturie de prietenie între cele două popoare, întărită prin legătura spirituală puternică ce există între ele.

Pe lângă delectarea vizuală, vizitatorii au avut ocazia să asiste la un frumos concert de muzică duhovnicească, susținut de către un cor de tineri polonezi ortodocși.