Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 22 octombrie, 2015

Excelența Sa, Dl Ambasador Dirk-Jan Kop, reprezentant special pentru Parteneriatul Estic, în vizită la reședința mitropolitană

IMG_0570

În seara zilei de 21 octombrie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la reședința mitropolitană a avut loc o întrevedere între Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și Excelența Sa, Dl Ambasador, Dirk-Jan Kop, reprezentant special pentru Parteneriatul Estic în Ministerul Afacerilor Externe al Olandei.

În cadrul dialogului, secretarul mitropolitan a făcut o prezentare a Bisericii Ortodoxe din Moldova, vorbind despre istoria acesteia și punctând cele mai importante momente din perioada recentă. Totodată,  a fost luată în discuție viziunea Mitropoliei cu privire la procesele care au loc în țara noastră la momentul actual.

În context, Dl Ambasador s-a arătat interesat despre relațiile BOM cu instituțiile Statului și ale societății în vederea conlucrării eficiente dintre Biserică și stat.

La final Prot. mitr. Vadim Cheibaș a oferit în dar dipolomatului olandez volumul aniversar: „O viaţă în lumina credinţei. Înalt Prea Sfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la 25 de ani de slujire arhierească”.