Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 22 aprilie, 2015

Eliminarea Creştinismului din Orientul Mijlociu. Discuţii între Patriarhul rus şi Ministrul grec al Apărării

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la amenințarea eliminării Creștinismului în Orientul Mijlociu, conform unui raport al Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii.

„Primesc cu regularitate raportări despre crime oribile care sunt comise, acolo, împotriva creștinilor, mai ales în nordul Irakului. Am vizitat acele locuri și îmi amintesc că existau multe biserici și mănăstiri. Doar Mosul-ul, singur, avea 45 de biserici. Acum, nu mai există nici măcar una singură. Clădirile au fost distruse. Patru sute de biserici au fost distruse în Siria”. Această declaraţie a fost făcută în cadrul unei întâlniri între Patriarhul Kirill şi Ministrul grec al Apărării, Panagiotis Kammenos.

Patriarhul a spus că, în cazul în care situația va continua astfel, nu va mai exista prezență creștină în Orientul Mijlociu, ceea ce va duce la radicalizarea societății islamice.

„Prezența minorității creștine a fost un factor care, într-un sens bun, a adus toleranță și bune relații între creștini și musulmani”, a spus Patriarhul.

„Acum, Creștinismul este religia cea mai persecutată. Același lucru se întâmplă şi în Nigeria, Pakistan, în Africa de Nord. În unele țări din Europa, de asemenea, oamenilor li se interzice să poarte cruci la locul de muncă, invocând nevoia de toleranță; ei nu mai folosesc cuvântul „Crăciun”, şi nu-i mai spun, Paştelui, „Paşte”, amintind doar de „sărbătorile de iarnă” sau de „sărbătorile de primăvară”, în schimb, a declarat Kammenos, la rândul său, reamintind că anul 2016 va fi anul culturii greceşti în Rusia și Anul culturii ruseşti în Grecia și, de asemenea, se vor împlini 1000 de ani de la înființarea prezenței ruseşti pe Muntele Athos.

„Aș vrea să vă asigur, Sanctitatea Voastră, că facem tot posibilul pentru a sărbători acest eveniment la mareţia pe care o merită”, a spus ministrul.

www.lonews.ro