Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:42, miercuri, 16 iulie, 2014

EDUCAŢIE: înfiinţarea unui Institut de Gândire şi Cultură Ortodoxe

Universitatea de Est din SUA, Philadelphia, Pennsylvania, și un grup de laici, clerici ortodocși şi academicieni, propun înfiinţarea unui „Institut de Gândire şi Cultură Ortodoxe”.

Institutul va servi ca lăcaş intelectual și spiritual pentru studenții și cercetătorii ortodocși, în explorarea tradiţiilor ortodoxe greceşti, arabe şi slave, prin intermediul literaturii, gândirii, filozofiei, teologiei, istoriei, artei și muzicii.

Institutul va oferi un program de Gândire şi Cultură Ortodoxe, predat în contextul mai larg al unui învățământ centrat pe Hristos, în arte și științe.

Institutul va colabora cu structurile universitare existente la Universitatea de Est, oferindu-le studenților o experiență universitară vibrantă, într-o instituție acreditată și stabilă, cu o componentă puternică ortodoxă, un program interdisciplinar care se adresează pe larg tuturor creştinilor răsăriteni.

Institutul va mai oferi, de asemenea, cursuri introductive care respectă o parte din curriculum-ul învățământului general răsăritean, în special cursurile de Vechiul Testament, Noul Testament și Teologie.

Institutul va lucra îndeaproape cu Colegiul Templeton.

www.lonews.ro