Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 29 martie, 2013

Duminica Ortodoxiei la Atena

Ortodoxia de pretutindeni a fost în sărbătoare duminica trecută, aniversând victoria Bisericii împotriva iconoclasmului şi implicit a tuturor ereziilor din istorie şi confirmarea şi mărturisirea credinţei celei adevărate care duce la mântuire.

La Atena, în Grecia, această sărbătoare a ortodoxiei şi a icoanelor a avut o consistenţă aparte, în perspectiva înfrăţirii şi parteneriatului strâns dintre stat şi Biserică.

Mai precis, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită de Preafericitul Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Grecii, a participat Preşedintele Greciei, Karolos Papoulias. Slujba a avut loc la Biserica Sfântului Dionisie Areopagitul din Atena. Alături de primatul ortodox al Greciei au fost mai mulţi mitropoliţi greci.

În timpul Liturghiei, preşedintele elen a citit solemn Simbolul de Credinţă (Crezul) şi Rugăciunea domnească Tatăl nostru.

Printre participanţi, menţionăm mai mulţi miniştri, primarul Atenei, parlamentari, oameni politici şi sute de credincioşi din întreaga Grecie.

www.doxologia.ro