Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:44, vineri, 19 februarie, 2016

Dragostea creștină semănată elevilor din Gimnaziul s. Hristici, r. Soroca

12752248_565510793611197_1306540099_o

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir și cu susținerea PS Episcop Ioan de Soroca și a Protopopului circumscripției prot. Nicolae Craveț, în parohiile Vicariatului de Soroca au fost inițiate o serie de întâlniri duhovnicești cu tinerii.

În data de 17 februarie, la Gimnaziul ”Gh. Nastas” din s. Hristici, r. Soroca, s-a desfășurat o întâlnire de suflet la tema Dragostea creștină.

A conferențiat prot. Octavian Moșin, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret și redactorul revistei ”Altarul Credinței”, care a discutat cu elevii ciclului gimnazial.

Circa 80 de elevi au primit sfaturi utile pentru o viață curată în duhul dragostei evanghelice.

”Dragostea este cea pe care o manifestă omul la orice etapă a vieții. Și voi demonstrați dragostea jertfindu-vă pe tărâmul studiilor, în ascultările casei ș.a.m.d. Vă dorim să fiți pătrunși de acest sentiment, care ne reprezintă în calitatea noastră de creștini. Câtă dragoste împărtășim, atâta valorăm ca credincioși.”

Părintele a venit cu exemple convingătoare, prezentând pericolele perioadei pubertine și falsele înțelesuri ale dragostei.

La eveniment au participat și câțiva profesori în frunte cu dna director Larisa Tanas și dna director adjunct, preoteasa Elena Cucereavîi care au mulțimit părintelui paroh Serghei Cucereavâi pentru truda depusă nu doar la biserică, ci și în școală. Timp de trei ani, de când părintele s-a stabilit în acest sat, s-au realizat atâtea lucruri, apropiindu-se de oameni și susținându-i sufletește.

După eveniment, a avut loc vizitarea bisericii, cimitirului și a locurilor cu încărcătură istorică din localitate.

Este de menționat faptul că biserica ”Sf. Treime” din Hristici nu a fost închisă în perioada regimului sovietic, fiind un loc de întâlnire cu Dumnezeu prin Sf. Taine pentru credincioșii din satele învecinate Sorocii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media