Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 9 mai, 2012

Discuţii duhovniceşti cu elevii Gimnaziului nr. 79 din Ghidighici

În cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox, preoţii Octavian Moşin şi Maxim Melinti au vizitat Gimnaziul nr. 79 din s. Ghidighici, mun. Chişinău.

Slujitorii Bisericii au avut o întâlnire cu elevii claselor a VII-a – a IX-a şi profesorii acestora.  Subiectul discuţiei s-a axat pe dragostea creştinească şi pe relaţiile interumane izvorâte din acest nobil sentiment. Întâlnirea a avut un caracter interactiv, elevii adresând mai multe întrebări cu caracter duhovnicesc, la care au primit răspunsurile aşteptate.

Atât gimnaziştii, cât şi pedagogii s-au arătat entuziasmaţi de această întâlnire cu caracter educativ, prin intermediul căreia se contribuie la educaţia spirituală a adolescenţilor.

Doamna director Violeta Ursu a mulţumit personal slujitorilor pentru dialogul antrenant şi sfaturile preţioase date celor prezenţi. În context, doamna Ursu a menţionat că şi-ar dori o colaborare mai strânsă între Biserică şi instituţia de învăţământ pe care o conduce. Astfel, s-a stabilit ca în timpul vacanţei de vară câţiva elevi să meargă în tabere mănăstireşti, după data de 25 mai să fie organizat un pelerinaj la mănăstirile din ţară pentru elevi şi pedagogi, iar pe viitor întâlnirile cu slujitorii Bisericii să fie desfăşurate lunar.

 În aceeaşi ordine de idei, s-a sugerat ideea creării unui colţişor creştin în incinta Gimnaziului nr. 79, care va uni elevii în jurul unor valori spirituale nobile.

 La final, cei prezenţi au primit textul „Imnului Dragostei” şi cruciuliţe, care le-ar aduce aminte copiilor de această întâlnire de suflet.