Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:28, vineri, 11 mai, 2012

Discuţii despre rugăciune cu liceeni din capitală

Zece licee din capitală au fost vizitate de către preoţii Nicolae Ciobanu şi Marin Cij. Astfel, peste două mii de liceeni au primit binecuvântarea slujitorilor, care le-au împărţit şi rugăciunile cuvenite la vremea mesei. Tinerii s-au arătat interesaţi de discuţiile duhovniceşti, adresând diverse întrebări şi venind cu rugămintea de a fi organizate pelerinaje la mănăstirile din republică.
După întrunirile cu tinerii Părintele Nicolae Ciobanu ne-a comunicat următoarele: “Astăzi am avut discuţii cu tinerii din sectorul Ciocana al capitalei. Mergem acolo unde se predau orele de religie şi unde suntem aşteptaţi. Credem că este un lucru important, deoarece copiii sunt dornici de cuvântul lui Dumnezeu şi aşteaptă astfel de întâlniri, care dea Domnul să fie cât mai des organizate.
În aceste zile am avut ocazia să mă întâlnesc cu mii de tineri, care sunt destul de luminaţi şi deschişi spre cele sfinte, ceea ce îmi dă mari speranţe întro generaţie cu valori şi verticalitate.
În cadrul acestor întuniri nu ne axăm pe aspecte de credinţă, căci însăşi prezenţa noastră este deja o predică. Discutăm cu tinerii despre problemele şi greutăţile cu care se confruntă la vârsta lor. Aceste discuţii sunt ziditoare şi ne apropie de cei care sunt în creştere şi formare.”