Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

6:40, joi, 28 mai, 2015

Discutii despre FAMILIE la liceul din satul Cruglic

Conform binecuvântării ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, perioada 11 – 17 mai a fost declarată săptămâna Familiei Ortodoxe. S-a organizat în toată țara activități ce vin în apărarea instituției Familiei, care promovează valorile creștin – morale. Astfel, multi tineri au aflat cum să-și creeze o familie care se respectă și devine model pentru cei din jur.

Și la liceul din satul Cruglic raionul Criuleni, tinerii au discutat cu preotul Nicolae Ciobanu despre anumite valori ce ar îmbunătăți viața familiară. Oaspete al acestui eveniment a fost preotul Constantin Cojocaru, cleric al bisericii ”Întâmpinarea Domnului”, din or. Chișinău, care  este și biserica Universității de Stat din Moldova. Părintele Constantin a venit cu o prezentare despre implicarea tinerilor în activitatea socială, dar și despre raportul sănătos dintre părinți și copii. 

Cu altă prezentare interesantă a atras atentia preotul Nicolae Ciobanu, care a vorbit despre ce înseamnă o familie creștină, cum să ne luptăm cu viciile, cum să păstrăm familiile și să educăm copiii.

Au fost invitați alevii claselor VII – XII, profesorii și părinții elevilor din liceu.

Directoarea liceului, dna Nadejda Burciu, a mulțumit preoților pentru frumosul seminar, dar și elevilor pentru bunăvoința de a participa activi la acest eveniment.

Amintim că la 15 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei.