Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:05, miercuri, 21 mai, 2014

Dialog duhovnicesc la Academia Teologică cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir

În ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, Academia Teologică din Moldova, a găzduit o întâlnire de suflet cu Rectorul acestei instituții de învățământ – Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

În cadrul reuniunii, Întâistătăorul a răspuns la întrebările seminariștilor și studenților referitor la organizarea administrativă a Bisericii Ortodoxe din Moldova, responsabilitățile, dar și periplul spiritual personal al Mitropolitului.

Discutând cu tinerii teologi, Vlădica Vladimir i-a îndemnat să fie cu mare luare aminte la această perioadă de cizelare spirituală, care, într-un final trebuie să rezulte în transformarea lor în slujitori ai Altarului și deci păstori de suflete.

În acest context, cei prezenți au avut posibilitatea să asculte sfaturile părintești ale Arhipăstorului, învățând astfel din experiența de patru decenii de slujire a Înaltpreasfințitului Mitropolit.

Binecuvântând profesorii și învățăceii, Vlădica Vladimir și-a manifestat speranța că aportul studenților de azi și a absolvenților de mâine ai Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, va fi unul considerabil întru susținerea coloanei noastre vertebrale ca popor Ortodox – păstrător și promotor al frumosului.