Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:36, vineri, 20 aprilie, 2018

Decoraţii şi recunoştinţă pentru un grup de preoți și mireni din Protopopiatul Ialoveni

Vineri, 20 aprilie, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență la Reședința Mitropolitană un grup de preoți și mireni din Protopopiatul de Ialoveni.

La raportul Protopopului de Ialoveni Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, Întâistătătorul a acordat celor prezenți înalte distincții mitropolitane și bisericești.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a spus că distincțiile oferite sunt o recunoaștere a muncii depuse de preoți, dar reprezintă și o încurajare pentru activitățile viitoare: „Prin faptul că un preot devine protoiereu, sau protoiereu mitrofor distincția nu se referă doar la persoană, ci și la comunitatea pe care preotul respectiv o slujește cu sârguință. De asemenea, aceste distincții au semnificația de recunoaștere a activității deja realizate, dar și de încurajare pentru activitatea viitoare”.

Adresându-se în continuare adunării binecredincioase, Mitropolitul le-a mulţumit şi şi-a exprimat speranţa că în acest an vor fi intensificate acţiunile pastoral-misionare pentru a fi aduse „bucurie acolo unde este întristare, încurajare acolo unde este descurajare şi consolare acolo unde este multă întristare”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media