Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:44, vineri, 6 septembrie, 2013

Decorații mitropolitane pentru slujitorii din municipiul Chișinău

IMG_1165

În această dimineață, după săvârșirea acatistului la Catedrala „Nașterea Domnului”, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a decorat câteva zeci de slujitori din municipiu cu medalii jubiliare dedicate aniversării de două sute de ani ai Eparhiei de Chișinău.

Printre preoții decorați s-au numărat și reprezentanții Mitropoliei de Minsk și Sluțk, care au prezentat Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir omagiile Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Filaret.

Vlădica Vladimir a mulțumit oaspeților pentru frumosul mesaj, menționând că prețuiește foarte mult relațiile călduroase dintre cele două Biserici Ortodoxe.

În continuare, Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, Protopopul sectorului I Chișinău, l-a felicitat pe Întâistătător cu ocazia aniversării celor două secole de existență a Eparhiei noastre și cu faptul că este cel mai longeviv Mitropolit de la Ierarhul Gavriil Bănulescu-Bodoni încoace. Cu această ocazie, părintele Vadim i-a urat Înalt Prea Sfinției Sale să stea încă mulți ani înainte cu destoinicie la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova. Totodată, Părintele Protopop i-a mulțumit Arhipăstorului pentru grija părintească și pentru organizarea osârdioasă a evenimentului jubiliar.