Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 5 ianuarie, 2016

Decorații bisericești către sărbătoarea Nașterii Domnului pentru un grup de slujitori

IMG_0812

În dimineața zilei de 5 ianuarie, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la reședința mitropolitană un grup de slujitori din Protopopiatele Chișinău și Strășeni.

Către sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru activitate sârguincioasă spre binele și propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, Ierarhul a decorat în paraclisul mitropolitan următorii slujitori:

Prot. Iaroslav Gripici, clericul bisericii „Sf. Cneaz Vladimir” din mun. Chișinău – medalia jubiliară „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir.”

Prot. Valeriu Lungu, parohul bisericii „Sf. Irh. Nicolae”, s. Voinova, r. Strășeni – Cruce cu pietre scumpe.

Prot. Anatolie Zmeu, parohul comunității „Sf. Ap. Petru și Pavel” din. mun. Chișinău – Paliță.

Preotul Alexandru Gavriliță, clericul bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel”, s. Vorniceni, r. Strășeni – ridicat în treapta de Protoiereu cu dreptul de a purta Paliță.

Preotul Vitalie Golban, cleric Protopopiatul mun. Chișinău, sectorul I – Dreptul de a purta Camilafcă și Cruce de aur.

Preotul Alexei Proca, parohul paraclisului în cinstea „Icoanei Maicii Domnului din Kazan”, mun. Chișinău – Dreptul de a purta Cruce de aur.

Diacon Ioan Frunze, cleric Protopopiatul mun. Chișinău, sectorul I – Protodiacon.

Diacon Ioan Plămădeală, cleric Protopopiatul mun. Chișinău, sectorul I – Protodiacon.

Vorbindu-le celor prezenți, Mitorpolitul i-a felicitat pe toți cu ocazia Sfintelor Sărbători de iarnă care ne bat la ușă, îndemnând preoții să propovăduiască și în continuare cu râvnă, dedicație și cinste Cuvântul Evangheliei lui Hristos, mai ales astăzi, când semenii noștri au nevoie de călăuza și susținerea Bisericii mai mult ca niciodată.

Clericii decorați au mulțumit Arhiereului pentru apreciere, pentru grijă și pentru binecuvântare în toate lucrările bineplăcute Domnului.

Biroul de presă al Mitropoliei