Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:24, luni, 1 aprilie, 2013

Declaraţie a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului privind căsătoriile homosexuale

În cadrul ultimei sesiuni a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Cipru, care a avut loc în ziua de 6 martie 2013, a fost adoptată poziţia Bisericii cu privire la proiectul de lege privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex: “Sfântul Sinod a fost informat de mass-media despre un proiect de lege care a fost elaborat pentru reglementarea coabitării cuplurilor de sexe diferite şi, de asemenea, identice.

Deși credem că vom fi invitaţi de către Parlament să prezentăm opiniile noastre în timpul dezbaterii pe marginea proiectului de lege, dorim să îi informăm pe credincioșii noştri despre poziția Bisericii vizavi de acest subiect:

1. Pentru Biserică, este imposibil să se admită coabitarea a două persoane în afara Tainei Cununiei. Unirea dintre bărbat și femeie are sensul perfecțiunii spirituale a soților şi, din acest motiv, relația acestora se referă, prin Sfanta Taină a Cununiei, la legătura dintre Hristos și Biserică.

2. Doctrina creștină nu poate justifica homosexualitatea sau să accepte coabitarea homosexualilor. Scriptura menționează că sexele, “bărbatul și femeia”, au fost create de Dumnezeu. Iar Biserica îi consiliază pe cei care sunt dependenţi de viciul homosexualităţii să lupte pentru a se elibera, în același mod în care luptăm cu toţii împotriva altor patimi.

3. Chiar dacă se acceptă aspectele sociale pentru care proiectul de lege încearcă să legifereze situaţia persoanelor care nu aparțin Bisericii, intenţia de a legifera coabitarea persoanelor de acelaşi sex rămâne o perversiune totală. Noi suntem de părere că legile ar trebui să vizeze nu doar reglementarea socială, sau satisfacerea dorințelor oamenilor, ci mai ales educația. Legile nu pot devia de la regulile de drept.

O legislatie straina de obiceiurile poporului nostru nu ar trebui să îi influențeze pe credincioși. Cu toate acestea, chiar şi în rândul persoanelor care nu au problema supraviețuirii naționale, astfel de legi atenuează sensibilitatea morală a oamenilor și contribuie la dizolvarea societății. Introducerea unor astfel de situații va fi și mai distructivă pentru poporul nostru, care luptă pentru supraviețuire națională şi, totodată, pentru sensul fizic al pământului strămoşesc. Vom fi condusi spre dizolvarea familiei, care este celula societății, și spre coruperea de moravuri”.

Biroul de Presă al Patriarhiei Ciprului

www.aparatorul.md