Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:13, joi, 26 aprilie, 2012

Daruri de Blajini pentru copii fără ocrotire părintească

„Întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei,
prea mici, Mie Mi-aţi făcut.” Mt.25:40

Conform binecuvântării Mitropolitului Vladimir darurile ce s-au adunat la cimitire de Paştile Blajinilor au fost repartizate diverselor familii socialmente vulnerabile, precum şi unor astfel de instituţii ca spitale, centre de plasament, internate, aziluri de bătrâni şi instituţii penitenciare.

În municipiul Chişinău câţiva seminarişti de la şcoala duhovnicească din Chişinău în frunte cu Diac. Andrei Iraşcu şi de la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi în frunte cu Pr. Maxim Radu-Tataru au colectat şi distribuit daruri mai multor centre de plasament din capitală.

Darurile, care au constat din păsculiţe, dulciuri şi alte produse alimentare, au fost colectate din jertfa lăsată la parohiile: „Învierea Domnului” din cimitirul Sf. Lazăr, „Tuturor Sfinţilor” din cimitirul central, „Cuv. Parascheva” or. Străşeni, Mănăstirea Negreşti, precum şi din satele Cojuşna şi Revaca.

Sute de copii au avut parte de adevărate bucurii sufleteşti, căci intonând cântări pascale şi cu dragoste tinerii voluntari au ajuns la instituţiile: Şcoala-internat din or. Străşeni, Centrele de plasament „Prodox”, „Regina Pacis”, „Gavroche”, „Concordia” şi centrul de plasament temporar pentru minori, împărţindu-le darurile mult aşteptate.

Direcţia mitropolitană aduce sincere mulţumiri parohiilor care s-au implicat în colectarea acestor daruri pentru copiii rămaşi fără ocrotire părintească.