Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 19 aprilie, 2013

Cuba și Rusia. Biserica Ortodoxă interesată de dezvoltarea relațiilor

În Sala Tronului, din Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii s-a întâlnit in aceste zile cu noul ambasador al Republicii Cuba în Federația Rusă, Emilio Garcia Losada.

Patriarhul Kirill a remarcat „misiunea importantă, care implică responsabilități grele, a ambasadorului acestei tari în Rusia, chemat să contribuie la dezvoltarea relațiilor ruso-cubaneze”. „Istoria acestor relații ne intoarce spre trecutul îndepărtat, de dinainte de revoluție. Perioada sovietică a constituit o pagină a acestei istorii, mulți cetățeni simtindu-se legati de Cuba”.

Patriarhul a mai spus că s-a întâlnit de mai multe ori cu liderul Revoluției cubaneze, Fidel Castro, cat si cu Raul Castro, președinte al Consiliului de Stat și președinte al Consiliului de Miniștri din Cuba. În 2008, el a participat la tarnosirea Bisericii Maicii Domnului din Kazan, în Havana.
„Constructia acestei biserici reprezintă unul dintre cele mai importante episoade ale relaţiilor ruso-cubaneze din ultimii ani”, a remarcat Patriarhul. Sunt foarte mulțumit de faptul că relațiile dintre Patriarhia Moscovei și Cuba sunt în curs de dezvoltare, într-o direcţie pozitivă”.
Patriarhul a mai spus: „În ceea ce ne priveste, vom ajuta cât mai mult posibil să se dezvolte relaţiile dintre țările noastre, dintre popoarele noastre. Aveţi un partener, în Biserica Rusă, care, din punctul său de vedere religios, consideră importantă dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre”.
www.locasuriortodoxe.ro