Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:03, duminică, 3 decembrie, 2017

Cu participarea Întâistătătorilor și oaspeților de la Bisericile Ortodoxe Locale a avut loc ședința de încheiere a Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse

La 2 decembrie 2017 în Sala soboarelor bisericești a Catedralei „Hristos Mântuitorul”, or. Moscova, s-a desfășurat ședința solemnă de încheiere a Sfințitului Sobor Arhieresc.

La ședința dedicată aniversării a 100 de ani de la intronizarea Sfântului Ierarh Tihon au luat parte Întâistătătorii și reprezentanții Bisericilor Ortodoxe Locale.

În ultima zi de lucrări a Soborului Arhieresc, au fost adoptate Deciziile și Mesajul Sfințitului Sobor Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În încheierea Soborului care a avut loc la Moscova în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, Preafericitul Părinte Patriarh Chiril s-a adresat cu un mesaj către clerul, monahii, monahiile și toți credincioșii Bisericii Ortodoxe Ruse.

Din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova la Soborul Arhieresc a participat Episcopatul Bisericii noastre în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

Luni, 4 decembrie 2017, când se aniversează 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700 când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale vor concelebra Sfânta Liturghie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu referire la http://www.patriarchia.ru/