Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 22 septembrie, 2015

Criza migranților și Charlie Hebdo: Patriarhia Moscovei reacționează

Biserica Ortodoxă Rusă și-a exprimat speranța că revista satirică Charlie Hebdo va fi trasă la răspundere pentru publicarea unei caricaturi cu unui băiat sirian mort.

Patriarhia Moscovei speră ca recenta caricaturizare a unui băiat sirian mort, să nu rămână fără consecințe pentru Charlie Hebdo.

„Viața pământească a unei ființe umane nu este doar ceva mare, ci cea mai mare şi importantă valoare. Oamenii care au demonstrat lipsă de respect extremă faţă de altarele religioase, acum calcă în picioare şi această valoare, prin portretizarea unei tragedii umane într-un mod extrem de lipsit de respect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Protopopul Vsevolod Chaplin, pentru Interfax.

„Aș dori să repet încă o dată: sunt lucruri care nu pot fi batjocorite, și îi înțeleg pe oamenii care au acţionat în judecată, acum, această revistă, exprimându-şi indignarea lor”, a spus preotul.

El a acuzat elitele occidentale, pentru tragedia a sute de mii de refugiați care fug din Siria și din alte țări din Orientul Mijlociu. El a reamintit recent o observație a Muftiului de Stavropol, Muhammad Rakhimov, care a spus că țările care au ascultat de conducerea SUA, acum sunt recompensate de un val incontrolabil de imigranți.

„Ei bine, este vina lor”, a spus Pr. Vsevolod, care este convins că responsabilitatea morală pentru ceea ce se întâmplă, le revine politicienilor şi figurilor publice mincinoase, care au distrus pacea în multe țări din Orientul Mijlociu.

„Acum, jumătate din Europa plătește pentru asta. Cred că Statele Unite ale Americii îşi vor lua plata într-o formă sau alta, deoarece nedreptatea îl va lovi inevitabil pe cel care o comite”, a spus preotul.

„Cei care au batjocorit moartea unui copil, spre delectarea elitelor europene, au demonstrat răutatea lor totală şi standardul dublu”, a declarat clericul.

www.ortodox.md