Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 7 octombrie, 2015

Creştinismul a devenit religia cea mai persecutată din lume. Comunicatul Bisericii Ortodoxe Ruse

Declaraţia Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relațiile Externe Bisericeşti, privind asasinarea în masă a creștinilor dintr-un colegiu din Oregon, Statele Unite ale Americii:

„Biserica Ortodoxă Rusă este profund întristată, în urma aflării veştii despre teribila acțiune teroristă, efectuată într-un colegiu din Statul Oregon – în Statele Unite ale Americii, unde mai mulţi oameni pașnici au fost uciși.

Ceea ce face ca tragedia să devină chiar mai gravă, este faptul că ucigașul a ales în mod conştient să îi ucidă pe tinerii care au mărturisit că sunt creştini. Acest act inuman evident, confirmă încă o dată faptul că Creștinismul a devenit religia cea mai persecutată din lume.

Extremiștii din diferite părți ale lumii caută din ce în ce mai mult să provoace ura și dușmănia între religii şi naţiuni, pentru care sunt gata să se angajeze în faptele cele mai odioase şi inumane.

Patriarhia Moscovei, din nou și din nou, solicită comunității internaționale, să acorde atenție importanței protejării creștinilor împotriva terorii. Le reamintim, puterilor și liderilor religioși și publici, responsabilitatea lor faţă de coexistența pașnică între oamenii de diferite religii, grupurile şi culturile etnice. 

În același timp, credem că acțiunile teroriste comise recent în diverse țări ale lumii, au fost provocate de haosul politic și social creat de forțele din extrior, într-un număr de țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Biserica Ortodoxă Rusă este îndoliată, împreună cu poporul american, în urma uciderii acestor oameni, și se roagă pentru recuperarea celor răniți și pentru mângâierea familiilor și prietenilor victimelor acțiunii teroriste. 

Sperăm că autoritățile din Statele Unite ale Americii să ia măsuri pentru prevenirea unor astfel de tragedii și pentru asigurarea unei vieți liniștite și în condiții de siguranță, pentru creștinii și oamenii altor religii tradiționale”.

www.lonews.ro