Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 24 februarie, 2012

Creştinii din Turcia se confruntă cu discriminarea

Agenţia internaţională „Compass Direct News” a raportat că în ciuda unor dezvoltări promiţătoare, creştinii din Turcia continuă să sufere atacuri de la cetăţeni turci, discriminare din partea guvernanţilor şi interdicţii de a publica lucrări şi cărţi religioase.

Raportul arată că există indicatori de îmbunătăţire a situaţiei, însă există „o rădăcină de intoleranţă” în societatea turcă faţă de aderenţii credinţelor non-islamice. Îndepărtarea acestei rădăcini de intoleranţă este o problemă urgentă care trebuie tratată.

Documentul subliniază atacurile împotriva creştinilor (12 doar în 2011), inclusiv incidente în care creştinii au fost bătuţi în Istanbul pentru mărturisirea credinţei lor, ameninţări faţă de membri ai Bisericii şi atacuri împotriva Bisericilor. Niciun atacator nu a fost acuzat.

„În unele locuri din Turcia, ierarhii creştini trebuie să aibă protecţie a poliţiei. Există cel puţin 5 lideri religioşi care au gărzi de corp şi doi au linie telefonică directă cu o unitate de protecţie. Mai multe Biserici au protecţie a poliţiei în timpul slujbelor”.

Confrom CDN, există însă şi dezvoltări pozitive în Turcia, inclusiv o creştere a responsabilităţii administratorilor şcolilor pentru protejarea studenţilor non-musulmani.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: http://www.christiantoday.com