Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:52, sâmbătă, 12 ianuarie, 2013

Creștinii au adus vestea Nașterii Domnunlui deținuților de la penitenciarul nr. 17 Rezina

Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă, Crăciunul fiind o perioadă în care reînvăţăm să dăruim, să nu-i uităm pe cei sărăci, pe cei bolnavi, pe bătrânii din azile, pe copiii din orfelinate şi pe toţi cei aflaţi în suferinţă.

Şi în penitenciar, oamenii trăiesc aceste zile cu nostalgie, cu o tristețe traversată meteoric de mici bucurii, deși Nașterea Domnului prilej de nesfârșită veselie a sufletului este. Dornici să aducă vestea cea bună până dincolo de gratiile inimii, corul bisericii „Înălţarea Domnului” sub îndrumarea preotului capelan Stanislav Atamanenco  şi ansamblul „Haiducii” din or. Rezina  au pătruns în lumea celor custodiați din Penitenciarul nr. 17 din or. Rezina.

Cum orice lucru trainic începe cu o rugăciune, intrarea lor astfel a fost binecuvântată. Prima dată au cântat în sectorul administrativ, aducând personalului vestea minunată a Nașterii. Îmbrăcați în straie populare și împodobiți cu zâmbete răsărite din sufletele lor credincioase, era imposibil să nu aducă bucurie. Deţinuţii la fel au fost bucuraţi şi cu cadouri de Crăciun din partea comunităţilor ortodoxe din or. Rezina.

Implicarea comunității în reintegrarea celor care au comis infracțiuni este salutară și necesară, căci, precum se ştie, locul fiecărui om este în libertate și în mod firesc, acolo se va întoarce. Este important, însă, dacă el va reveni ca persoană responsabilă, dispusă să se integreze și dacă, la rândul ei, comunitatea are capacitatea de a reda o şansă celui care se întoarce.