Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:13, vineri, 29 august, 2014

Credincioşii ortodocşi ruşi investesc în producţii hollywoodiene cu tematică rusească

Filantropii ortodocși ruși sunt pregătiţi să finanțeze o serie de filme cu tematică rusească, la Hollywood, conform unui raport al Izvestia, citat de The Moscow Times.

Printre primele astfel de filme, s-ar putea afla şi o adaptare hollywoodiană despre Tamerlan cel Mare, un cuceritor turco-mongol.

Andrei Poklonsky, președinte al „Clubului Filantropilor Ortodocşi Ruşi”, a spus în comentariile sale pentru Izvestia, că scenariştii din Hollywood deja lucrează la asta.

Producătorul „X-Men”, Ralph Winter, și-a exprimat deja interesul pentru proiect. Se caută un regizor.

Actorul american Hugh Jackman ar putea fi cel care va juca rolul lui Tamerlan, potrivit Izvestia.

Dar, filmele nu se opresc la Tamerlan. Potrivit raportului, grupul caută, de asemenea, să investească 100 de milioane de ruble în crearea unui film biografic despre Vladimir Svyatoslavich, prințul de Novgorod și conducător al Rusiei Kievene în perioada 980-1015.

„Clubul Filantropilor Rusi ortodocşi”, înființat în 2003, reunește antreprenori ortodocși din diverse domenii de afaceri. Membrii clubului contribuie în mod regulat la restaurarea și reconstrucția de catedrale şi biserici ortodoxe și, de asemenea, fac donaţii pentru orfelinatele pentru copii, a mai raportat Izvestia.

www.lonews.ro