Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 27 mai, 2015

Crearea paginii patriarhului în rețeaua de socializare Vkontakte este un pas în întâmpinarea tineretului

Recent, în rețeaua de socializare „VKontakte”, a fost creată o pagină dedicată activităților Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril. Despre motivele pentru care a fost creată această pagină a relatat Vladimir Legoida, șeful Departamentului Sinodal de Informații al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La ultima ședință a  Consiliului Suprem Bisericesc patriarhul a subliniat că noi trebuie să fim acolo unde este turma pe care o păstorim. Una dintre cele mai populare retele de socializare din Rusia este „VKontakte”, care este și locul de întâlnire al majorității tinerilor vorbitori de limbă rusă. Sanctitatea Sa a fost rector al Seminarului Teologic din Sanct Petersburg, și în prezent păstrează interesul față de problemele tinerilor, fiind mereu gata pentru un dialog cu ei. Astfel crearea paginii patriarhului în rețeaua de socializare Vkontakte este un pas în întâmpinarea tineretului.

Misiunea Bisericii în general și în rețelele sociale în special este mărturisirea lui Hristos. Rezultatele acestei misiunii este dificil să le evaluăm în termeni cantitativi. Numărul de vizitatori și de aprecieri nu vorbesc întotdeauna despre obținerea unui rezultat. Deși chiar din prima zi am obținut indici cantitativi semnificativi: la pagina Sanctității Sale s-au abonat 50 de mii de oameni. Totuși numărul acesta nu este cel mai important. Dacă familiarizarea cu pagina patriarhului îi va ajuta pe careva dintre tineri să facă un pas către Hristos – aceasta va justifica toate eforturile.

La această pagina va lucra Departamentul Sinodal de Informații, dar noi îl vom informa pe patriarh despre reacția publicului față de declarațiile sale, inclusiv îi vom transmite unele întrebari semnificative. Cu alte cuvinte, conducătorul Bisericii va putea urmări cum percepe auditoriul reţelei de socializare „Vkontakte” cuvintele predicii sale, discursurile ținute la diverse evenimente. Răspunsuri directe pe pagină nu sunt planificate, dar, fără îndoială, Patriarhul va auzi întrebările oamenilor, și va răspunde acestora într-o formă sau alta. Fără o legătură vie crearea acestei pagini nu avea nici un sens.

www.ortodox.md