Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 1 iunie, 2012

Corul de copii al Catedralei „Naşterea Domnului” în vizită la Palatul Mitropolitan

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir a primit la reşedinţa mitropolitană colectivul corului de copii al Catedralei „Naşterea Domnului” din Chişinău, care s-a întors recent de la Festivalul Internaţional de Muzică Bisericească Ortodoxă ,,Hajnowka – 2012“ (ediţia a XXXI-a) desfăşurat în oraşul  Bialystok, Polonia, unde au fost premiat cu Diplomă de gr. II.

După interpretarea mai multor cântări bisericeşti, doamna Feodora Burlac, conducătoarea corului, a mulţumit Mitropolitului pentru sprijinul acordat în organizarea deplasării copiilor la festivalul din Polonia şi pentru grija permanentă pe care o poartă arhiereul pentru tânăra generaţie a cântăreţilor bisericeşti.

La rândul său, Vlădica Vladimir a felicitat membrii corului pentru prestaţia înaltă la acest prestigios concurs internaţional, menţionând că prin intermediul unor asemenea evenimente imaginea Bisericii Ortodoxe din Moldova este dusă departe peste hotarele ţării, ceea ce demonstrează profesionalismul, dar şi dragostea pentru cele duhovniceşti ale membrilor corului.

Adresându-se doamnei Burlac, Înalt Prea Sfinţia Sa i-a mulţumit pentru dedicaţia sa în domeniul artei corale, exprimându-şi speranţa că şi în viitor, membrii colectivului pe care îl conduce vor da dovadă de profesionalism şi de înaltă cultură a muzicii bisericeşti.

La final, copiii au primit din partea ierarhului cărţi de rugăciuni şi calendare bisericești.