Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:13, luni, 13 august, 2012

Corabia „Sfântul Andrei” – Biserică ortodoxă, policlinică şi centru de misiune

Nava-Biserică „Sfântul Apostol Andrei – cel întâi chemat” va vizita trei eparhii ale Mitropoliei de Novossibirsk: Iskitim, Karasouk şi Novossibirsk şi Berdsk.

Este vorba despre un vapor construit şi amenajat ca o Biserică având toate funcţiile eclesiale, dar şi policlinică, centru de misiune etc. Ca şi în anii precedenţi, scopul principal va fi acţiunea caritativă, spirituală, medical, socială şi material pentru creştinii ortodocşi din părţile cele mai izolate şi îndepărtate ale Rusiei.

O atenţia deosebită a fost acordată supravieţuitorilor celui de-al doilea război mondial, familiilor sărace etc. Biserica navă va face 19 opriri în localităţile mai sus menţionate şi misionarii vor merge să aducă Evanghelia în casele îndepărtate din 47 de sate. Cu binecuvântarea Mitropolitului Tihon de Novossibirsk, vor fi duse şi ajutoare materiale celor încercaţi de sărăcie cruntă.

Pe nava-biserică se săvârşeşte Sfânta Liturghie, dar şi Sfânta Taină a Botezului.  Credincioşii au posibilitatea de a se spovedi şi împărtăşi. De asemenea, preoţii corăbiei vor merge în sate la credincioşii foarte bolnavi sau imobilizaţi la pat, pentru a le aduce Sfânta Euharistie. Aici vor biecuvânta şi sfinţi casele şi vor face lucrare de misiune. Doctorii de pe navă vor consulta pacienţii.

În cadrul navei-biserică lucrează preoţi, doctori de medicină general, chirurgie, pediatrie, cardiologie, oftalmologie, neurologie, endocrinology, ORL, dar şi un ecograf şi un aparat EKG.

www.pravoslavie.ru