Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:19, vineri, 11 iulie, 2014

Copii din centre comunitare ale capitalei în grija protopopiatului I Chișinău

IMG_0002

S-a stabilit o frumoasă colaborare între protopopiatele capitalei și Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. În perioada vacanței s-au propus un set de activități pentru copiii din centrele comunitare. Totodată, părintele protopop al sectorului I, prot. Vadim Cheibaș, a binecuvântat desfășurarea unui pelerinaj de suflet la complexele monastice Curchi și Orheiul Vechi.

45 de copii și pedagogi au beneficiat de acest pelerinaj, oferit cu multă generozitate de către Catedrala mitropolitană și biserica Universității de Stat din Moldova.

Pelerinii au avut posibilitatea să se roage, să se închine la sfințeniile din mănăstiri, precum și să cunoască din viața monahală.

Mănăstirea Curchi a organizat o masă caldă pentru micii pelerini, iar călugării mănăstirii le-au prezentat complexul monahal.

”Avem toată deschiderea pentru astfel de colaborări, care sunt necesare și care ne apropie de cei însetați de cele sfinte. Pelerinajul mereu au avut un impact aparte asupra celor care sunt în căutarea lui Dumnezeu. Am vrea ca toți copiii din centrele comunitare și de plasament să meargă periodic pe la biserici și mănăstiri, doar astfel se vor întâlni mai sigur cu lumea divină” – ne-a împărtățit vădit emoționat părintele protopop.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/