Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:54, luni, 23 februarie, 2015

Consfătuire cu preoţii pentru susţinerea orei de Religie

Vineri, 20 februarie 2015, în Sala de Festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a avut loc consfătuirea preoţilor din oraşele Protopopiatelor Caransebeş şi Băile Herculane.

Vineri, 20 februarie 2015, în Sala de Festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea ” a Episcopiei Caransebeşuluia avut loc consfătuirea preoţilor din oraşele Protopopiatelor Caransebeş şi Băile Herculane pentru a discuta despre sprijinul pe care parohiile trebuie să-l ofere comunităţilor de creştini ortodocşi pentru susţinerea învăţământului religios din învăţământul preuniversiar.

În deschiderea şedinţei, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a arătat că: „în primul rând trebuie să fim uniţi în rugăciune pentru ca schimbările vremurilor să nu ne împuţineze credinţa şi să nu prejudicieze educaţia copiilor noştri. Trebuie să înţelegem noi şi să-i îndemnăm şi pe toţi semenii noştri să conştientizeze că ora de Religie promovează un model pozitiv nepieritor, deschide sufletul spre sentimente şi valori veşnice, cultivă în sufletele copiilor bunătatea, răbdarea, iubirea şi crează pace şi armonie”.

Preoţii au vorbit despre importanţa orei de Religie şi mai ales de perspectivele pe care aceasta le deschide pentru Biserică şi au decis ca prin rugăciune şi misiune să-şi îndemne credincioşii pentru a susţine ora de Religie.

Despre acelaşi subiect, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, a precizat: „pentru că legislaţia actuală prevede ca elevii să fie înscrişi la ora de Religie printr-o cerere, Biserica trebuie să-şi propovăduiască învăţătura cu tărie şi să afirme că un tânăr ce beneficiază de o educaţie religioasă are avantajul unei înţelegeri mai aprofundate a spiritualităţii creştine, spiritualitate în matca căreia s-au creat popoarele Europei şi în mod special poporul român. Această propopvăduire trebuie să aibe şi demnitate, pentru că subiectul acestei acțiuni este Însuşi Domnul Iisus Hristos, iar Biserica Sa nu va putea fi biruită de nici o ispită”.

O întâlnire similară a avut loc joi, 19 februarie 2015, la Proptopopiatul Reşiţa.

www.doxologia.ro