Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:13, marți, 8 mai, 2012

Conferinţa teologică – „Repere pentru viaţa unui tânăr creştin”

Sala mare a Casei de cultură a Universității de Stat din Moldova a găzduit Conferinţa teologică – „Repere pentru viaţa unui tânăr creştin”.
Evenimentul s-a încadrat în prima zi a Săptămânii Tineretului Ortodox, care a presupus activități cu tinerii în vederea unei revigorări duhovnicești.
La începutul întâlnirii corul mitropolitan de copii a venit cu un program de cântări bisericești prezentate în premieră înainte de deplasarea la un festival ortodox din Polonia.
A urmat conferința la care au fost invitați Preotul Vasile Ciobanu şi Dr. Nicolae Fuştei, adresându-se celor pete 300 de tineri veniți la întâlnire și abordând teme actuale și de folos zidirii sufletești a unui tânăr.
Părintele Vasile Cobanu s-a referit la astfel de aspecte după cum este fecioria, sinceritatea, dragostea și la pericolele tânărului de astăzi.
D-l Nicolae Fuștei a adus mai multe argumente spre întărirea întru credință, pentru că această virtute lipsește în viața mai multor adolescenți și tineri.
Invitații au răspuns la întrebări cum ar fi: cum să întemeiezi o familie creștină? raportul dintre părinți și copii; despre prietenie și devotament ș.a.