Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:00, vineri, 19 septembrie, 2014

Conducătorul Bisericii Anglicane: Am dubii că există Dumnezeu

Arhiepiscopul de Canterbury, conducătorul Bisericii Anglicane, a recunoscut că are îndoieli în legătură cu existenţa lui Dumnezeu şi a declarat că în timpul unei plimbări recente cu câinele sau, într-o dimineaţă, s-a întrebat cum e posibil ca Atotputernicul să nu intervină când se întamplă o nedreptate.

Într-un interviu luat de un reporter BBC de faţă cu mai multe sute de oameni care participau la o slujbă într-o catedrală din Bristol, Justin Welby a mărturisit: “Sunt momente, desigur, când te gândeşti: ‘Există Dumnezeu? Unde este Dumnezeu?’”, scrie The Guardian, citat de ziare.com.

Imediat, Welby a adăugat: “Ca lider al unei comunităţi de 80 de milioane de creştini anglicani, probabil ca nu este ceea ce ar trebui să spună un Arhiepiscop de Canterbury”.

Reporterul l-a întrebat: “Vă îndoiţi vreodată?”. Welby a recunoscut: “Da, mă îndoiesc. Este o întrebare bună. Trebuie să mă gândesc bine cum s-o spun. Da, mă îndoiesc. Îmi plac Psalmii şi, dacă vă uitaţi la Psalmul 88, acela e plin de îndoieli”.

Welby a sugerat că se îndoieşte tot timpul, şi ultimele îndoieli legate de existenţa lui Dumnezeu avuseseră loc recent, în timp ce-şi plimbă căţelul.

“Alaltăieri mă rugam în legătură cu ceva în timp ce alergam şi am sfarşit prin a-i zice Domnului: ‘Uite, totul e în regulă, dar e timpul să faci şi ceva, dacă eşti acolo. Asta e ceva ce probabil Arhiepiscopul de Canterburry nu ar trebui să zică”. În acelaşi interviu, Welby a spus că e sigur de existenţa lui Iisus. “Ştim despre Iisus, nu avem explicaţii pentru toate întrebările din lume, nu putem explica de ce există suferinţa, nu putem explica multe lucruri, dar suntem siguri de Iisus”.

www.ortodox.md