Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 14 august, 2012

Condoleanţele Protopopului de Soroca, Prot. Mitr. Nicolae Craveţ, adresate familiei nou-adormitului preot Mihail Coadă

Îndurerată familie a părintelui Mihail COADĂ,

Întristată adunare,

 

Vestea morţii părintelui Mihail Coadă ne-a luat prin surprindere şi ne-a mâhnit nespus, deoarece Sfinţia Sa făcea parte din categoria acelor slujitori tineri şi energici care reuşesc să molipsească pe cei din jur de vitalitate şi dăruire.

A muncit mult, cu uitare de sine, pentru răspândirea, dar mai ales pentru trăirea adevărului Evanghelic şi cu toate acestea găsea mereu timp să vină cu un sfat şi cu o vorbă bună către toţi cei care aveau nevoie de întărirea unui duhovnic.

Astăzi, în aceste momente de grea pierdere, părintele are nevoie de rugăciunile noastre, pe care le înălţăm cu umilinţă către Bunul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor robului Său şi moştenirea Împărăţiei Veşnice.

 

Cu durere în suflet,

Protoiereu Mitrofor Nicolae Craveţ,

Protopop de Soroca,

Împreună cu clerul Protopopiatului

***

Părintele Mihail Coadă s-a născut la 19 mai 1976. A absolvit Seminarul Teologic de la Iaşi. Hirotonit în treapta de diacon la 20 august 1997, iar în cea de preot la 22 octombrie al aceluiaşi an. A slujit  pe rând în parohiile din s. Pereni, r. Rezina, s. Pociumbeni, r. Râşcani, s. Popeştii de Jos, jud. Soroca şi s. Hristici, jud. Soroca. A fost decorat de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir cu Bederniţă, Camilafcă şi Cruce cu de Aur. Tată a trei copii.