Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 7 februarie, 2013

China și Japonia au fost adăugate teritoriilor canonice deținute de Biserica Ortodoxă Rusă

China și Japonia fac parte acum din jurisdicția Patriarhiei Moscovei, după cum se declară în documentul adoptat de către sinodul episcopilor, ce a avut loc la Moscova între 2 – 5 februarie.

Printre țările care mai fac parte din teritoriul canonic al Patriarhatului de la Moscova se numără Rusia, Ucraina, Belarus,Republica Moldova, Azerbaidjan, Statele Baltice și Asia Centrală.

Biserica rusă și-a început activitatea misionară în China, în secolul XVII, cu preotul rus Maxim Leontyev, ajuns în Beijing. „Delegația misionară rusă din China” a fost întemeiată în 1713. Pe 23 noiembrie 1956, Sfântul Sinod a decis transferul bisericilor ortodoxe din China către Biserica Ortodoxă Chineză, oferindu-se totodată și autonomie.

În 1997, Sinodul Bisericii Ruse a decis ca Biserica din China să fie trecută sub Patriarhia Moscovei și al întregii Rusii până la alegerea unui episcop al ei.

Credința creștină a fost propovăduită și în Japonia de către misionarii ruși. Organizarea „Delegației misionare ruse din Japonia” a fost precedată de crearea consulatului rus din Japonia în 1859 și de numirea lui Iosif Goshkevich ca primul consul în orașul Hakodate. El a venit însoțit de către Vasily Makhov, doctor și preot ortodox.

www.doxologia.ro