Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:02, vineri, 1 decembrie, 2017

Cea de-a treia zi de lucru a Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse

Vineri, 1 decembrie 2017, în Sala soboarelor bisericești a Catedralei Patriarhale „Hristos Mântuitorul”, din orașul Moscova, și-a continuat lucrările Sfințitul Sobor Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În cadrul plenarei Soborului a fost adoptat Documentul cu privire la aspectele canonice ale căsătoriei bisericești.

Tot astăzi, Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a vizitat ședința Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse. Șeful statului rus s-a adresat către Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril și participanți la Sobor cu un cuvânt de salut.

La final, Președintele Departamentului pentru relațiile externe bisericești al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul de Volokoloamsk Ilarion a răspuns la întrebările jurnaliștilor. Ierarhul a făcut un comentariu în legătură cu difuzarea informației despre adresarea fostului mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Filaret.

Vă reamintim că la Soborul Arhieresc, delegația Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove la Moscova, este condusă de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, membru permanent al Sfântului Sinod și al Soborului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu referire la http://www.patriarchia.ru/