Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 7 septembrie, 2013

Către venirea Preafericitului Patriarh Kiril în Moldova, protopopiatul Chișinău lanseaza versiunea beta a site-ului protopopiatelor și bisericilor din mun. Chișinău

Screenshot - 09072013 - 11:44:42 AM

Aflându-ne în anul aniversar, consacrat celor 200 de ani de la înființarea Eparhiei Chișinăului și Hotinului, slujitorii din cuprinsul protopopiatului Chișinău (sectoarele I-IV) se implică prin prezența lor tot mai activ în spațiul mediatic online din Republica Moldova.

Astfel, către venirea Preafericitului Patriarh Kiril în țara noastră, de astăzi a fost lansată versiunea beta (test) a portalului informațional a protopopiatelor și bisericilor din mun. Chișinău – http://protopopiatchisinau.md/

Pentru înfăptuirea acestei lucrări au fost desemnați doi slujitori din capitală, protoiereul Octavian Moșin și preotul Mihail Bortă, care pe parcursul ultimilor 4 luni au mers la mai bine de 30 de parohii adunând informația necesară.

Prin aceast portal se intenționează prezentarea vieții și activității parohiilor din municipiul Chișinău. Aici vor apărea date privind istoricul, ctitorii, slujitorii, sfințeniile sfintelor lăcașe. Totodată vor fi incluse date privind orarul slujbelor și evenimentelor din cadrul parohiilor.

Decizia de a purcede la elaborarea unui portal a protopopiatelor și bisericilor a fost luată în unanimitate de către protopopii sectoarelor I-IV: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Prot. mitr. Zosima Toia, Prot. mitr. Gheorghe Zagnat.

La moment portalul protopopiatelor și bisericilor din mun. Chișinău este lansat în fază de testare, iar în viitorul apropiat în paginile portalului vor apărea date despre toate parohiile din municipiu.

În acest sens preoții parohi a căror informații încă nu a fost publicată pe site, sunt rugați să manifeste deschidere și susținere în realizarea acestui proiect.