Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

marți, 5 februarie, 2013

Bunicuţele Eurovision, la sfinţirea centrului ortodox din Finlanda

Bunicuţele din Udmurtia, cunoscute cu numele de „Buranovo Babuschi”, se vor deplasa la Iisalmi, în Finlanda de Est, în luna iunie 2013. Renumitele cântăreţe vor fi principala atracție la redeschiderea unui centru ortodox, în data de 6 iunie. Din câte se ştie deja, grupul a fost premiat la Eurovision 2012, în Baku.
Părintele Ilie Hurinainen a declarat în ultimele ore, pentru Canalul de ştiri al Eurovision, că bunicuţele vor ajunge în Iisalmi la începutul lunii iunie, „fiind principala atracţie la redeschiderea Kulttuuri Artos și Hotelli Artos.
Centrul cultural din Iisalmi a deservit credinţa ortodoxa kareliana timp de 24 de ani, în prezent fiind extins şi urmând să fie resfinţit în luna iunie.
Părintele Ilie le-a trimis o scrisoare bunicuţelor din Udmartian, iar acestea s-au arătat pregătite să călătorească în Finlanda. Părintele afirmă că acestea reprezintă culturile minoritare și aparțin aceleiaşi religii a grupului vorbitor de limbă fino-ugrica.
Buranovschi Babuschi vor mai apărea, în afară de Centrul Artos, şi la centrul cultural din Iisalmi, prevăzut cu 480 de locuri. În cazul în care toate biletele – fiecare valorând câte 35 de euro – se vor vinde, spectacolul poate fi mutat în centrul sportiv, prevăzut cu 1000 de locuri.
Iisalmi este un oraş de 22.000 de locuitori, din provincia Finlandei de Est. Credința ortodoxă este una dintre cele două religii recunoscute oficial în Finlanda și este în principal legată de cultura kareliana a Finlandei de Est.

www.lacasuriortodoxe.ro