Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:01, miercuri, 30 octombrie, 2013

Bulgaria are un nou Mitropolit pentru Europa Centrala si de Vest: Antonie de Konstanta

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a ales, in urma cu cateva ore, un nou episcop ca Mitropolit pentru Europa Centrala si de Vest.

Antonie, care până acum a slujit ca Episcop de Konstanta, a fost ales cu o majoritate de 10, din 10 voturi exprimate de către Sinod.

O alta optiune pentru Sinod a fost Episcopul de Nessebar, Iakov, care nu a primit niciun vot. Demisia fostului mitropolit, Simeon, din motive de sănătate, a fost acceptată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare în iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Simeon deținea această funcție, din 1986.

Noul episcop Mitropolit pentru Europa Centrală și de Vest va fi intronizat oficial duminica viitoare, in data de 3 noiembrie, la Berlin. Pana atunci, informatia ramane sa ocupe un loc important in rubrica noastra „Semnal Evenimente”, aflata in zona centrala a paginii Home, alaturi de alte stiri.

Cu sediul în Berlin, Eparhia Europei Centrale și de Vest are in grija: Germania, Austria, Belgia, Franța, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia și Regatul Unit.

www.lonews.ro