Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:37, duminică, 27 noiembrie, 2016

Bucuria binecuvântată a rugăciunii, în Duminca a XXIII-a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană

_mg_8801

În Duminca a XXIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Capitală, împărtăşind bucuria binecuvântată a rugăciunii împreună cu pământeanul nostru din Federația Rusă, PS Irineu, Episcop de Orsk și Gai, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și soborul preoțesc al Catedralei centrale a urbei.

La Vohodul mic, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Protopop al sectorului I, Chișinău şi Chelar al Catedralei mitropolitane, cu binecuvântarea Sanctității Sale, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimit cu Ordinul BORu în cinstea „Sf. întocmai cu Apostolii, Cneaz Vladimir”, de gr. III, pentru muncă rodnică pe parcursul a două decenii de slujire sacerdotală.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet despre necesitatea rugăciunii și a comportamentului creștinesc, tipic pentru perioada de asceză, cum este Postului Naşterii Domnului, ce a fost rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi spre cuviincioasa întâmpinare şi serbare a marelui praznic al naşterii după trup a Mântuitorului Iisus Hristos.

Postului Naşterii Domnului aduce aminte creştinilor de patriarhii şi drepţii din Vechiul Testament, care au petrecut timp îndelungat în post şi rugăciune, în aşteptarea şi cu nădejdea venirii lui Mesia – Izbăvitorul. Acest post începe în 15/28 noiembrie şi se încheie în ajunul sărbătorii Naşterii Domnului, pe 24 decembrie/6 ianuarie.

După Liturghie creștinii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și au mers pe la casele lor întremați sufletește, cu gânduri senine, izvorâte din înțelepciunea Evangheliei, fiind astfel făclii vii de trăire a Credinței dătătoare de viață veșnică.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media