Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:01, joi, 11 octombrie, 2012

Biserica românească din Ierusalim atacată cu pietre

Cotidianul francez „Le Figaro” relatează că mai mulţi necunoscuţi au aruncat cu pietre, sticle şi gunoaie către Biserica ortodoxă română din Ierusalim.

Este un nou act de vandalism de o gravitate excepţională, un gest de profanare şi de violenţă faţă de creştinii din Ţara Sfântă şi faţă de românii trăitori acolo, a declarat poliţia israeliană.

Atacul împotriva Bisericii româneşti Sfântul Gheorghe, situate în cartierul evreilor ultra-ortodocşi Méa Sharim, nu a făcut nicio victimă, a declarat pentru France Press un purtător de cuvânt al poliţiei pe numele său Louba Samri. Poarta de intrare a Bisericii a fost distrusă. Poliţia a deschis o anchetă.

Acest incident face parte dintr-o suită de profanări ale mănăstirilor ortodoxe şi catolice în ultimele săptămâni, care au suscitat proteste din partea clericilor creştini din Israel.

Săptămâna trecută, un graffiti ebraic Îl insulta pe Hristos la poarta de intrare a Mănăstirii franciscane de pe Muntele Sion din Ierusalim, aproape de Cenaclul Cinei celei de Taină.

În 4 septembrie, extremiştii iudei au incendiat poarta mănăstirii din Latroun, aproape de Ierusalim şi au scris insulte la adresa Mântuitorului.

Cei vinovaţi până acum nu au fost aduşi în faţa justiţiei.

www.doxologia.ro