Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:30, marți, 19 noiembrie, 2013

Biserica promovează activ modul sănătos de viață

Recent, în contextul Săptămânii Tineretului, desfășurată sub egida Ministerului Educației, în incinta Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, s-au desfășurat lecții dedicate unui mod sănătos de viață.

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, la eveniment a participat Părintele Maxim Melinti, paroh al bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Ghidighici, care a vorbit celor prezenți despre aspectele duhovnicești ale subie tului discutat, precum și despre poziția Bisericii Ortodoxe față de HIV/SIDA, problematica narcomaniei și a alcoolismului, etc. La fel, Sfinția Sa a prezentat numerosului public și perspectiva bisericească asupra relațiilor dintre tineri și bazele unei familii trainice.

Printre vorbitori s-a numărat și domnul Arcadie Astrahan, consultant al Ministerului Sănătății din partea PNUD, domnul Ștefan Gheorghiță, vicedirector al Centrului Național de Sănătate Publică, etc.

Această întrunire a fost marcată de un dialog energic, ceea ce demonstrează interesul tinerilor pentru un mod de viață sănătos, izvorât mai ales din principiile morale promovate de învățătura creștină.