Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:17, vineri, 24 aprilie, 2015

Biserica Ortodoxă Bulgară solicită reintroducerea orei de religie în şcoală

La decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, Patriarhia Bulgară a trimis o scrisoare oficială Primului-Ministru bulgar Boiko Borisov, privind situaţia orei de religie în şcoală, după cum ne-a informat Biroul de presă al Sfântului Sinod.

În scrisoare, se arată: „educația copiilor bulgari și a tinerilor reprezintă o miză pentru viitorul națiunii și dezvoltarea cu succes a patriei noastre în noile condiții europene”.

„Noi, episcopii Sfântului Sinod, conduşi de convingerea că studierea religiei în școală și mai ales a credinței creștine tradiționale ortodoxe, este cel mai puternic factor în creșterea morală a copiilor, nu încetăm să aşteptăm reintegrarea și introducerea învățământului religios în școlile bulgare.

Noi credem că educația copiilor [din prezent], este unilaterală și doar parțiala, ea oferind doar un sistem de cunoștințe despre lumea înconjurătoare, fără a ajuta însă la stabilirea unor criterii spirituale și morale puternice; copiilor li se oferă cunoștințe, fără a fi conștienți despre cum trebuie să procedeze cu aceste cunoștințe pentru a duce o viață demnă și completă”, mai arată scrisoarea.

www.lonews.ro