Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

0:34, vineri, 12 octombrie, 2012

Biserica din cartierul Gârlea, s. Costești, r. Ialoveni, la două decenii de la deschidere

Cu prilejul aniversării a 20 de ani de la deschiderea biserici “Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din cartierul Gârlea al s. Costești, r. Ialoveni, sfântul lăcaș a găzduit un serviciu divin praznical oficiat de către ÎPS Mitropolit Vladimir și un sobor de preoți în frunte cu părintele Protopop Prot. Mitr. Anatolie Stefanov.

Pentru munca depusă spre amenajarea și bisericii și buna întreținere a parohiei, parohul acesteia, Prot. Mitr. Teodor Postică, a fost decorat de către Vlădica Vladimir cu dreptul de a sluji cu Ușile Împărătești deschise până la “Tatăl nostru”.

Pe lângă părintele Teodor, Pr. Rostislav Postică a mai fost decorat cu Medalia “Cuv. Paisie Velicikovski”, iar Pr. Dumitru Moraru s-a învrednicit de dreptul de a purta Camilafcă.

Cei peste 200 de credincioși prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au trăit din plin măreția evenimentului, mulțumind Mântuitorului alături de Întâistătător și slujitori pentru că i-a ajutat să ajungă în această binecuvântată zi, spre a se bucura de munca pe care au depus-o cu toții, umăr la umăr, pentru a înfrumuseța Casa Domnului, spre dobândirea liniștii și întăririi sufletești.

Mitropolitul a felicitat enoriașii cu ocazia fericitului prilej, dorindu-le ca și în continuare să aibă aceeași grijă deosebită pentru Sfânta Biserică, iar exemplul lor să fie unul demn de urmat de toți creștinii drept-măritori.

Părintele-paroh a mulțumit Înalt Prea Sfinției Sale din numele tuturor celor prezenți pentru cuvintele de felicitare și de încurajare, menționând că și mai departe, pentru el personal, precum și pentru credincioșii ce îi are încredințați spre păstorire, grija pentru cele veșnice va rămâne o prioritate.