Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 23 august, 2012

Biserica alături de copiii nevoiaşi din s. Drepcăuţi

În preajma anului de studii, la solicitarea preotului paroh Anatolie Ciuntu din s. Drepcăuţi, r. Briceni, s-a organizat o acţiune de caritate pentru 30 de copii din familii socialmente vulnerabile din localitate.

Acţiunea vine din partea Direcţiei mitropolitane şi a Episcopiei de Edineţ şi Briceni.

În acest sens, la biserica din sat s-a săvârşit slujba Acatistului Sf. Nicolae şi un Te Deum de sănătate, la care au participat credincioşii şi reprezentanţii administraţiei publice locale.

Din partea Direcţiei mitropolitane a fost delegat prot. Octavian Moşin, care a transmis mesajul ÎPS Mitropolit Vladimir, menţionându-se greutăţile prin care a trecut acest sat în urma inundaţiilor.

Totodată, din partea Bisericii s-a decis acordarea unei distincţii bisericeşti dnei Larisa Ceban, primarul satului, un bun ctitor al Bisericii, primind medalia „Cuv. Parascheva”. Alţi credincioşi s-au învrednicit de diplome arhiereşti.

Conform listelor prezentate de asistentul social, circa 30 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani au primit daruri alese pentru şcoală. Copiii din familiile socialmente vulnerabile au plecat acasă cu ghiozdane, rechizite şcolare, dulciuri şi cu un modest ajutor financiar.

Pentru câţiva bătrâni s-a distribuit ulei rafinat şi iconiţe, iar din partea Episcopului Nicodim de Edineţ şi Briceni au fost aduse în dar liceului din sat manuale de religie pentru clasele I-VI.

Atât părintele paroh Anatolie Ciuntu, cât şi doamna primar, au mulţumit pentru acest gest mărinimos, prin care se simte grija Bisericii faţă de cei în dificultate, nădăjduind că astfel de acte de caritate vor urma şi în viitor.

S-a discutat despre intensificarea activităţii pastorale în rândul tinerilor din localitate. În acest sens s-a convenit organizarea unor pelerinaje cu profesorii şi liceenii la mănăstirile din republică.