Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:25, vineri, 18 ianuarie, 2013

Binecuvântare ortodoxă la Dejunul de investitură al lui Obama

Arhiepiscopul grec Demetrios al Americii, din cadrul Patriarhiei Ecumenice, a fost invitat să pronunţe rugăciunea şi binecuvântarea oficială, la Dejunul de după rostirea jurământului Preşedintelui Barack Obama al Statelor Unite la Capitoliul din Washington.

Conform site-ului romfea.gr, acest eveniment va avea loc la 21 ianuarie 2013. Invitaţia fost transmisă de către senatorul Charles E. Schumer, preşedintele Congresului Ceremoniilor Inaugurale. Arhiepioscopul a primit cu bucurie această invitaţie.

Ceremonia de investitură a preşedintelui Obama a fost un subiect aprins în media americană, deoarece unul dintre clericii faimoşi ai creştinătăţii americane, Louie Giglio, a refuzat să dea binecuvântarea şi să predice la această ceremonie. Acest refuz a fost motivat de politica agresivă a preşedintelui Obama în implementarea avortivelor în viaţa socială şi în promovarea căsătoriilor între homosexuali. O mare parte a lumii creştine din America a protestat faţă de această politică a preşedintelui american.

www.doxologia.ro